Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

All that Μπαζ Σταμάτης Καρουνάκης Σπείρα Σπείρα

Ε Κ Τ Α Κ Τ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ε Π Ι Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Σ
ΣΠΕΙΡΑ ΣΠΕΙΡΑ + ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ
«ALL THAT ΜΠΑΖ»
Η τελευταία νύχτα του κόσμου
Περάστε την μαζί μας από 30 Νοεμβρίου
στη Μουσική Σκηνή της Αθηναϊδας
Δέκα χρόνια Σπείρα Σπείρα!
Πολλά για ομάδα λένε άλλοι. Λίγα για θεσμός λένε άλλοι.
Η απόφαση της δημιουργίας ενός αυτόνομου μικτού θιάσου μουσικού θεάτρου δεν ήταν μόδα ήταν ανάγκη. Όσοι το πήραν για μόδα μιμήθηκαν το σχήμα. Όσοι κατάλαβαν την αίτια ξεθάρρεψαν και οργάνωσαν την επικοινωνία τους με το κοινό. Το σίγουρο είναι ότι η Σπείρα Σπείρα ξαναθυμήθηκε τους τρόπους αυτοδιαχείρισης των καλλιτεχνών, όπως τα παλιά μπουλούκια!!! Και ξανάφερε το περιφρονημένο «μουσικό» στη «μόδα». Αυτά τα χρόνια με κόπο και συνεχή δουλειά έφτασε να έχει μια μερίδα μεγάλη των Αθηναίων που την παρακολουθεί φανατικά και αρκετές παραγωγές στο ενεργητικό της, με κορυφαίες τα «Χορικά» και το «Αυτά που Κάψαν το Σανίδι». Απ’ την άλλη οι καλλιτέχνες της που εκπαιδεύτηκαν εδώ και βγήκαν στη δουλειά τροφοδότησαν με το ταλέντο τους τον χώρο του τραγουδιού και προχωράνε στα προσωπικά τους αγωνίσματα με τσαμπουκά και χάρη.
Ξεκινώντας την δεύτερη δεκαετία της κρατάει το δικαίωμα της πρώτης συμμορίας και με καινούργιους καλλιτέχνες στη φετινή της εξόρμηση, τον Τζερόμ Καλουτά από το Ζαίρ περφόμερ-ράπερ, την ηθοποιό Μαρία Κοσκινά μετάκληση από το «Εγώ είμαι το Θείο Βρέφος»
και το νέο τραγουδιστή Κώστα Μπουγιώτη, ανακοινώνει το φετινό της θέμα στην ολοκαίνουργια ανακαινισμένη της αίθουσα: «ALL THAT ΜΠΑΖ» H τελευταία νύχτα του κόσμου. Μουσικό έργο, απόλυτα εμπνευσμένο από την σύγχρονη πραγματικότητα. Με πολλά καινούργια τραγούδια – πρώτες εκτελέσεις του Σταμάτη Κραουνάκη και υπέροχα τραγούδια από την παγκόσμια σκηνή. Ποιητικό έργο, με χιούμορ πικρό κάποιες φορές. «Ο θίασος βιώνει την τελευταία νύχτα μιας κουρασμένης και ηττημένης ανθρωπότητας.Μια τέτοια νύχτα δεν υπάρχουν συνέπειες. Όλα τα μπάζα έχουν δικαίωμα στην πί(σ)τα» όπως λέει ο Σταμάτης.
Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες που έφτασαν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των μελών της Σπείρας, ενδέχεται τον προσεχή χειμώνα το ανθρώπινο είδος να εξαερωθεί μετατρεπόμενο σε σκόνη, αύρα, αντιύλη, αλοιφή για τα μπρούτζα. Μανιακός επιστήμων, τα στοιχεία του οποίου κρατούνται μυστικά, διοχέτευσε το δραστικό φυτοφάρμακο SBLBLBM.OX7H2 (το οποίο χρησιμεύει να γιγαντοποιεί τα φυτά σε σύντομο χρόνο) στον υδροφόρο ορίζοντα. Λέγεται ότι η Ελλάδα έχει ήδη καταναλώσει μεγάλες ποσότητες δηλητηριασμένου ύδατος. Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Σπείρα επισπεύδουν για τους λόγους αυτούς την έναρξη για τις 30 Νοεμβρίου ανήμερα τ’ Αγιαντρέα ημέρα Κυριακή. «Ελάτε παιδιά! Σε λίγες ώρες θα ‘μαστε σκόνη. Σε λίγες ώρες αυτό το κάτι που ήπιαμε στο νερό, εξαφανιζόλ, βιοχυμός, τζους τζους ανθρωπάκια άθλια πως το λένε, θα μας μετατρέψει όλους σε αέρα κοπανιστό, πουνέντ γαρμπή, βοριά, μαΐστρο, τραμουντάνα. Κάτω στο γυαλό κοντή, νερατζούλα φουντωτή. Ανήκουμε όλοι στην ίδια σταθερά. Μια χαρά. Ετοιμοθάνατοι. Let’s party βρε! Σε λίγες ώρες σχέσεις, υποσχέσεις, περιουσίες, αισθήματα, προβλήματα, εγκλήματα, αντιθέσεις, καταθέσεις, ούτε που να τα χέσεις. Let’s party βρε! Με τη βία με τη βία θα τη νικήσω αυτή τη μελαγχολία. Φάτες, κόσμε νάτες. Τις πικρές σου τις πατάτες φάτες. Έχω γκόμενες αφράτες, νάτες, φάτες. Είναι τόσο κοτσωνάτες, φάτες. Θα σου πάρω μαντολάτες. Τις πικρές σου σοκολάτες, φάτες. Βγάλε το σκασμό και φάτες. Κύριε ελέησον, κύριε μου. Να είμαι αυτό το ξύλο το εν πλω. Σ’ αυτή την ειρηνική θάλασσα. Που κορμί οξιάς από πελεκημένη μοίρα ριγμένο στο νερό το ταξιδεύει. Κύριε μου. Δυο ισοκράτες τα τριζόνια κι εμείς απόηχοι του παντός. Αμήν».
www.speira-speira.gr
www.kraounakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: