Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ά λα λα λα λα λα λα!


Πόσες μέρες έκανα να συνέλθω, από τότε που μου απένειμα εκείνο το ρημάδι, το Πιστοποιητικό Ηλιθιότητας

Καλά, ΤΟΣΟ ηλίθιος ήμουν, που αποφάσισα να αναπαυτώ στις δάφνες μου και να γιορτάσω μουγκός, βουβός και άλαλος.

"Άλαλα τα χείλη των ασεβών", αλάλαξα ξαφνικά, σήμερα το πρωί και η φωνή μου με τρόμαξε, που αντήχησε μέσα στο ξεκούρδιστο πιάνο και γύρισε πίσω στα αυτιά μου, δική μου, αλλά αλλοιωμένη. Δική μου ήταν αυτή η φωνή; Δεν την ξέρω την κυρία. 
Εγώ ήμουν βουβός και ελάλησα; 
Ήμουν τυφλός με επίδομα και ανέβλεψα; 
Παραπληγικός και ήρον τον κρέββατόν μου, που είναι και υπέρδιπλος; 
Πού τα βρήκα τόσα επιδόματα; Ποιος μου τα 'δινε;
Κάτι ήμουν, κάτι ζαβό είχα, τέλος πάντων και τώρα, που πλησιάζουν και οι μέρες του Πάσχεως, έγινε θαυματουργό θαύμα της Παναγίας, της Τήνου και άλλων νήσων, συμπεριλαμβανομένων και των νήσων του Πάσχα και πήρα λίγο να συνέρχομαι.

Γεγονός είναι, πως ταπώθηκα τελείως. Μια η κακούργα ξενιτειά, που μου πήρε τη συμβία μου, μια ο κακούργος ο Χάρος που μου πήρε τη θεία μου, με στέγνωσαν μερικώς και αν με δεις, θα με συγκρίνεις ΑΝΕΤΑ με σύκο μαραμένο. (Σ' το υπόσχομαι, μοιάζω).

Σα ζόμπι, περιφέρομαι σε ένα μισοάδειο σπίτι, κάνοντας μηχανικά δουλειές (σκούπα-μάπα, πλύνε τοίχους, η τραπεζαρία θέλει ολίγον ξεσκόνισμα, χάλια τα χαλιά, το πλυντήριο θα πλύνει και η απλώστρα θα γεμίσει και τ' ανάπαλιν).
 Όταν τελειώσω, πιάνω να διαβάσω το μικρό, που όλο λέει πως τα ξέρει και ΔΕΝ τα ξέρει. Τι να του πεις; Δε μου έχει μείνει και το πρέπον σθένος, να τον περάσω ένα σαπουνάκι κι αυτόν, γιατί θα στεναχωρηθεί (κι άλλο). Λείπει και η μάνα του, βλέπεις... Μόνο ο skype δε φτάνει.

Μετά, τρέχουμε και στις σχολικές συναυλίες, με τις φλογέρες και τα τούμπανα... Με μια κάμερα, εγώ, να απαθανατίσω τα τεκταινόμενα, για να τα στείλω mail στη γυναίκα μου...

Άσε που πήγαμε και για μπάνιο, τρία κουτσούβελα και δυο γονείς! Αυτά να είναι μέσα δυο ώρες, δεν ξεπάγιασαν, ήθελα να' ξερα κι εμείς, οι στοργικοί γονείς, αραγμένοι σε μια ψάθα, με μπύρες και φραπέδες, να καπνίζουμε πακέτα επί πακέτων και να ξωψυχιάζουμε!  
Λέω: "Που πα' ρε Καραμήτρο, με την ψιλοκατάθλα, για μπάνιο; Θα μπατάρεις, σαν τη σάπια βάρκα, που βλέπατε τις προάλλες στο καρνάγιο".  Κι έτσι δεν έβαλα στη θάλασσα, ούτε το μικρό μου δακτυλάκι (τι σου φταίει κι αυτό;).

Όμως σήμερα, είπα να το γυρίσω λίγο το story και να το δω πιο αλέγρο, πιο ανοιξιάτικο. 
Θα πιάσω να κάνω σχέδια για το Πάσχα στο εξοχικό, με λίγα λεφτά και πολλές συναντήσεις με το σόι μου, που έχω βαρεθεί να τους βλέπω στα δυσάρεστα και θέλω να τους δω και λίγο στο φαγοπότι και στα ούζα.
Με μαγιό, αν και πάλι σκέφτομαι τη σάπια βάρκα, να λιάζομαι κάτω από τον πασχαλιάτικο ήλιο, ενώ μπύρες και αρνιά, θα κάνουν έξτραδάκια.

Κι αν τύχει και μπατάρω σαν τη βάρκα, ρίχνω κι ένα κλάμα "εφ' όλης της ύλης" (το είπε ευστόχως η εξαδέλφη Μαιρούλα) και επανέρχομαι δρυμύτερος.

Κάνω και κα'να ξενύχτι στο bar του χωριού, ώστε να ενημερωθώ, για τις καινούριες μουσικές σκυλοπαραγωγές, τις οποίες και θα χορέψω με περισσή λεβεντιά. (τσιφτετελάκι, τσίκι, τσίκι, τσίκι, όπως έλεγε και η Πόλυ Πάνου, μ'εκείνο το καταπληκτικό της "σσσσίγμα").

Κι αν δε μου φτάσουν τα λεφτά για τη βενζίνη της επιστροφής, θα κάνω ένα μικροέξοδο, να βάλω ίντερνερτ στο εξοχικό και δεν θα ξαναγυρίσω πίσω! Θα τα λέμε από κει.
Let the old wine tree go!

10 σχόλια:

Unknown είπε...

Και σε σκεφτόμουν και αναρωτιόμουν πού χάθηκες!

dimiscon είπε...

Koueen : Κι εγώ το ίδιο αναρωτιόμουν, για μένα...

Unknown είπε...

Χαχα :D

Tremens είπε...

Αχ αγαπητέ, τώρα που έκανα την απόψυξη πάμε παρέα στην παραλία, στο χωριό, στους κάμπους, βάνουμε κι ένα ίντερνετ να βρίσκεται να ξαλαγράρουμε... αρκετά. Πρέπει επιτέλους να χαμογελάσουμε, ναι;

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Ναί, νομίζω ότι η αισιοδοξία είναι καλύτερη... Κι εξάλλου, Έλληνας χωρίς αρνί το Πάσχα και το σόι τριγύρω..... δεν λέει.... Στα δύσκολα είμαστε καλύτεροι, μου φαίνεται!
Την καλησπέρα μου!!!!

dimiscon είπε...

Αγαπητά μου παιδιά, tremens και Σταυρούλα: Τρία πράγματα θα σας πω: Αρνί, σόι, κρασιά και δορυφορικό ίντερνετ! Μάλλον τα κρασιά, με έκαναν και έχασα το μέτρημα...

xristin είπε...

Ακόμη δεν έχεις βάλει Internet στο εξοχικό;
Τι περιμένεις καλέ;
Μέχρι και η φουκαριάρα η μάνα μου στο χωριό έχει Internet και τώρα μου ζητάει επιτακτικά.....laptop!
Χα!

dimiscon είπε...

xristin: Αυτή τη στιγμή, παίρνω τηλέφωνο, για να κάνω αίτηση. Δε θα μου τη βγει εμένα η μάνα σου στη γωνία, με το laptop!

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Καλή Ανάσταση με υγεία!!!!!

mplahmplah.wordpress.com είπε...

Χριστός Ανέστη!Χρόνια πολλά σου εύχομαι!Τα καλύτερα... :-)