Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Για λίγα δεντράκια

Ένα λεπτό να καταλάβω. Έκοψαν τα καημένα τα δεντράκια, για να φτιάξουν πάρκινγκ. Στην Κυψέλη. Την πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Γης! Και καλά. Δεν βλέπουν πως και τα άλλα πάρκινγκ που φτιάχτηκαν στην εν λόγω περιοχή, ποιος ξέρει με πόσες θυσίες άλλων δέντρων, είναι μισοάδεια; Γιατί, εάν θέλει ο μέσος κοινός άνθρωπος να παρκάρει, θα προτιμήσει το πεζοδρόμιο- αυτό που περπάταγες μικρός ρε και πήγαινες βόλτα στην Πατησίων- παρά το ακριβό αντίτιμο του πάρκινγκ. Εξάλλου το αμφίβολο πρόστιμο του καβαλημένου πεζοδρομίου, αναλογικά έρχεται φθηνότερα.

Τα πάρκινγκ είναι αυτό που χρειάζεται η Αθήνα; Ερωτώ, ο αφελής που δεν χρηματίζομαι...(Γιατί τι είναι; τα δέντρα; Απαντώ στον εαυτό μου)

Πάντως, ας μην ανησυχούμε, γιατί ένα μεγάλο μέρος από τα κομμένα αυτά δέντρα πήγε σε κάτι σαν φυτώριο να το πεις, τράπεζα δέντρων να το πεις... κάτι τέτοιο, και μετά λέει θα τα ξαναβάλουν στη θέση τους. Ανατριχίλα με πιάνει που σκέφτομαι τα καημένα τα δεντράκια να περιμένουν στο φυτώριο για να πάνε στη θέση τους. Αλλά αφού έχουμε τόσο high tec δήμαρχο, σε λίγο θα μας φέρει και τους κλώνους τους να βάλει πάνω από το πάρκινγκ.

Ας μην έχουμε παράπονα όμως, γιατί ο καλός δήμαρχος θα δημιουργήσει χώρο ανάπλασης με δέντρα υψηλής ποιότητας πρασίνου(!!!) όπως πλατάνια-υποθέτω- ή μπλε έλατα ή ακόμα και το μέλανα δρυμό, όλα αυτά στην ταράτσα του πάρκινγκ.

Το αμάξι σας θα το βρείτε κάτω από τη ρίζα του Έλατου.

Κύριε δήμαρχε, όταν γίνουν όλα αυτά, θα μου δώσετε την εκμετάλλευση της ταράτσας; Πλιζ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: