Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Εμπρός για τη δίαιτα!

Τώρα που έχουμε χειμώνα και δεν έχει έρθει ακόμα το καλοκαίρι, για να λιάσουμε τις κοιλάρες μας στο ήλιο και να ξεχυθούν τα πάχητά μας στις παραλίες, να τρομάξει το υπόλοιπον της Ευρώπης, μπας και βοηθηθούμε και ξαναγυρίσουμε στη δραχμή και πάρουμε κι εμείς καμία αξια στη ζωή μας (τελεία, πρέπει να βάλεις τελεία!!!), τώρα λοιπόν κυρίες και κύριοι, πρέπει ν’ αρχίσουμε τις δίαιτες!!! Γιατί το λέω αυτό:

  1. Μία καλή δίαιτα, σε προετοιμάζει για τους χαλεπούς καιρούς που πλησιάζουν, αν δεν έχουν έρθει ήδη και εγώ δεν πήρα πρέφα, μιας και δεν παρακολουθώ δελτία ειδήσεων. Αν είναι να πεινάσω, ας κάνω από τώρα ένα δοκιμαστικό, να δω και πώς γράφω στο φακό.
  2. Βοηθάει στο να καταλάβουμε πώς αισθάνονται και άλλοι συνάνθρωποί μας που κάνουν , ας πούμε, απεργία πείνας! Μπορεί οι δικοί μας στόχοι να είναι πιο- πώς να το πω- ομφαλοσκοπικοί, αλλά και πάλι βοηθάει.
  3. Επίσης, μια καλή δίαιτα φέρνει και το μυαλό μας σε ένα επίπεδο ώστε να κατανοούμε καλύτερα κάποια πράγματα, συντελεί, ας πούμε στο να σκεφτόμαστε πιο ξεκάθαρα. Πολλές έρευνες έχουν δείξει πως όλα αυτά τα λιπαρά που καταβροχθίζουμε, σε συνδυασμό με τα μεταλλαγμένα και κάποια «Έψιλον» μας κάνουν κουτότερους. Κάτι σαν «κοπρίτες» της διατροφής. Μη σκέφτεστε αυτό που σκέφτομαι, μην το σκέφτεστε, όχι, όχι! Γιατί το σκεφτήκατε; Γιατί βάζετε στο μυαλό σας τέτοιες παχιές εικόνες; Εντάξει, ίσως κάποιοι δεν ενδιαφέρονται για το σώμα τους, αλλά μόνο για το πνεύμα τους!
  4. Άλλο ένα πλεονέκτημα της δίαιτας, είναι πως οι ελαφρύτεροι άνθρωποι είναι και γενικώς υγιέστεροι. Άρα δεν επιβαρύνεται ο ασφαλιστικός φορέας με ασθένειες, νοσηλείες και φάρμακα. Έτσι έχουμε κι εμείς το σθένος να δουλεύουμε απερίσπαστοι, μέχρι τη σύνταξη κι ακόμα παραπέρα, που λέει ο λόγος. Όλο και πιο αδύνατοι λοιπόν, μπορούμε να κυνηγάμε την ολοένα απομακρυνόμενη, λόγω των συνθηκών, σύνταξη, μέχρι να φτάσουμε τα πολυτραγουδισμένα εκατό, με άσπρα μαλλιά, να κι άλλος σοφοοοοός….

Σοφότεροι τέλος, θα καταλήξουμε το καλοκαίρι σε κάποια ακτή, δική μας ή ξένη, μέσα σε σαμπρέλα και χωρίς ομπρέλα, μαύροι (κι άραχνοι) και καμιά 10αρία κιλά λιγότεροι ο καθένας μας. Εκεί θα μπορέσουμε να επιδείξουμε το καταπληκτικό κορμί μας και σε άλλους κακόμοιρους συμπατριώτες μας.

Ο ΠΟΛΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΥΣ, ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: