Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ο Πραγματικός Κόσμος


Φίλοι μου!


Το σημερινό μου γραφτικό έχει να κάνει με τον Πραγματικό Κόσμο!

Όσοι δεν θέλετε να έρθετε σε επαφή με τον Πραγματικό Κόσμο, τον οποίο και ΔΕΝ θα περιγράψω, στο συγκεκριμένο γραφτικό, παρακαλείστε όπως σταματήσετε να διαβάζετε, μόλις φτάσετε σε αυτό το σημείο.


Ο                Αυτό είναι το «Αυτό το Σημείο»


Δεν ξέρω γιατί συνεχίζετε. Κάτι θα ξέρετε εσείς….


Σιγά λοιπόν, που θα μου πείτε τώρα, πως τα Δελτία Ειδήσεων μας λένε όσα συμβαίνουν στον Κόσμο (ή και στον πραγματικό Κόσμο)!
Έχετε δει προσφάτως Δελτίο Ειδήσεων;
Θυμίζουν σήριαλ. Προηγουμένων δεκαετιών. Φτιάχνουν μια πλασματική κοινωνία και αρχίζουν να τη δουλεύουνε. Απ’ όλες τις απόψεις. Τη μακραίνουν, την κονταίνουν, την ομαδοποιούν, τη χωρίζουν, τη θεωρούν σοβαρή, αστεία, γελοία, φτωχή, ό,τι να ’ναι… 

Μέσα σ’ αυτήν την «κοινωνία – σκηνικό», παίζουν, ομολογουμένως πολύ  κακά, το ρόλο τους διάφοροι ηθοποιοί, που λέγονται… Αναλόγως, ο καθένας διαλέγει κι από ένα όνομα-ρόλο. Πολιτικοί, Δήμαρχοι, Βουλευτές, δημοσιογράφοι, Βουλευτές, δικηγόροι, Βουλευτές, γιατροί, Βουλευτές, διάφοροι προύχοντες, παράγοντες, συνδικαλιστές, Εφοριακοί, Βουλευτές κλπ.

Αυτοί τώρα, μας λένε πράγματα, τα οποία ΚΑΜΙΑ σχέση δεν έχουν με τον εαυτό τους, το ποιόν τους, ή τη ζωή τους, πόσω μάλλον, με τον Πραγματικό Κόσμο. Μπορεί, επί παραδείγματι, να μας πούνε πως είναι η «κυρία με τις καμέλιες»,  «ο ρακένδυτος τιμωρός», «τίμιος», «ο μασκοφόρος εκδικητής», «ο διαπραγματευτής για το καλό του τόπου», «Ο Ρομπέν των Δασών», «αθώος» και άλλα. Εμείς τους ακούμε πειθήνια.

Μερικοί κάνουν και τους κομπάρσους, χωρίς πολλές φορές, να συνειδητοποιούν πως παίζουν κάποιο ρόλο, του οποίου το σενάριο είναι προγραμμένο.

·         Ο καημένος ο κύριος που ξεροσταλιάζει στην ουρά του ΙΚΑ, για ένα φάρμακο, και θα πει τη γνώμη του, η οποία, εάν συμφέρει το Δελτίο για το εκάστοτε σενάριο, θα μεταδοθεί. Αλλιώς, όχι : Ο κύριος ΔΕΝ θα εμφανιστεί στο Πραγματικό Δελτίο Ειδήσεων και τα λόγια του θα περάσουν στη χώρα του «ποτές».

·         Η κυρία στη λαϊκή αγορά, η οποία θα μιλήσει για την αύξηση των τιμών. «Είστε στον αέρα, πείτε μας» (όλοι μας στον αέρα είμαστε). Αλλά αν κάνει πως ρίχνει κα’ να chessimo στον παρουσιαστή, ή προσπαθήσει να αποδείξει την οικονομική αδυναμία της να αγοράσει δύο αγγούρια, ώστε να φάει αυτή το ένα και το άλλο να το χαρίσει με δύναμη σε καποιανού πολυπράγμονος πολιτικού τον ποπό, δεν θα τη βγάλουν στον αέρα και η νεαρή καριέρα της θα πάει άπατη.

·    Το ψωνισμένο μικροψώνιο από κάποια συνοικία, το οποίο βρέθηκε στην Ερμού και ξαφνικά του χώθηκε το μικρόφωνο, (με το μπαρδόν κι όλας) να πει τη γνώμη του κι αυτό: «Εσείς, θα θέλατε να κλωνοποιηθείτε;» «Μα φυσικά. Η κλωνοποίηση ήταν πάντα όνειρο δικό μου, αλλά και των συνανθρώπων μου για εμένα. – Να σε δω κλωνοποιημένο και τι στον Κόσμο!»

Αν και τώρα που σε ξαναβλέπω, μάλλον κλωνοποιημένο θα είσαι, γιατί γύρω-γύρω βλέπω κι άλλα σαν εσένα, που όλα μαζί μου θυμίζετε κομπαρσαρία, σε «b movie».

Πώς καταφέραμε και κλωνοποιηθήκαμε χωρίς τη βοήθεια της επιστήμης, παρά μόνο με μια τηλεόραση και μερικά απογευματινοβραδυνοπρωινά μαθήματα παρακολούθησης, θα σας γελάσω.

Έτσι λοιπόν και τα Δελτία Ειδήσεων, κλωνοποίησαν κάποιες καταστάσεις, μας είπαν πως αυτές οι καταστάσεις έχουν και κανονική ζωή και μας τις πάσαραν για Πραγματικό Κόσμο.

Εμείς, κάτσαμε στον καναπέ, μαζεμένη όλη η οικογένεια και ταυτιστήκαμε. «Καλά τα λέει η κυρία στο Δελτίο και τρέμη από την οργή της. Έτοιμη να πέσει από το παράθυρο είναι».

Της έχουν βάλει και τους παραπάνω αναφερόμενους ηθοποιούς, να τους συνεντευξιάζει, που μερικοί απ’ αυτούς, μας έχουν φάει το βιός μας και το έχουν κάνει σαπιοκοιλιές. Κι εμείς τους ακούμε να ρεύονται αηδίες από το άδειο κεφάλι τους και συνεχίζουμε να καθόμαστε σ’ αυτόν τον καναπέ. Άπρακτοι, μουδιασμένοι, σκεφτόμενοι πως (ευτυχώς) κάτι δεν κάνουμε καλά, για να μην έχουμε τουπέ 47 καρδιναλίων, σαπιοκοιλιά, προγούλι ιπποπόταμου, επιδερμίδα ελέφαντα, πισίνα με θερμαινόμενα λεφτά και μάλιστα στην Ελβετία.

Δια της βίας τη συγκρατούν, την κυρία δημοσιογράφο, οι γύροι-γύροι, να μην πέσει από το παράθυρο και τους πλακώσει. «Και βέβαια, Όρκα μου, συμφωνώ μαζί σου». «Φυσικά, Μανούρη μου κι εγώ συμφωνώ μαζί (μου) σου, απαντάει η Όρκα, στο Μανούρη. Τα ονόματα είναι τυχαία και έχουν τόση σχέση με την πραγματικότητα, όση σχέση έχει και η πραγματικότητα με τα Δελτία Ειδήσεων. «Και κλείνουμε με το δελτίο καιρού» συνεχίζει η Όρκα.

«Που να σας πάρει και να σας σηκώσει ο κακός σας ο καιρός», θα τους πω ευγενέστατα, αλλά δεν με ακούν, γιατί έχουν φύγει από τα παράθυρα και τα παράθυρα τα έχει πάρει ο καιρός, ή κάτι τέτοιο. Το δελτίο ψυχρού και ακόμα πιο ψυχρού καιρού ειπώθηκε με περισσή θέρμη, που μας ζέστανε την καρδιά.

Πάνω στην ώρα βάζει και τα Αθλητικά. Διάφορες ομάδες επεδείκνυαν τη διαφάνεια της οικονομικής τους διαχείρισης. Τους πίστεψα τους ανθρώπους. Αφού πασχίζουν, δε μπορεί, θα τα καταφέρουν. Άλλοι, πώς τα κατάφεραν;

Μετά, οι διαφημίσεις μας επανέφεραν στην πραγματικότητα. Μάλιστα. Να ο Πραγματικός Κόσμος. Μπορεί να μην έχει τη φαντασία του Κόσμου του  Δελτίου Ειδήσεων, αλλά σίγουρα μπορεί να τον συναγωνιστεί.

Γι’ αυτό σας λέω: Κλείστε την τηλεόραση! Είναι τόσο πραγματική που κινδυνεύουμε να χαθούμε μέσα στην απόλυτη αλήθεια της.

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου από τις 8:00 μέχρι τις 8:30 το βράδυ, θα κλείσουμε τους διακόπτες. Πάνω στο Δελτίο Ειδήσεων. Όπως στην Αργεντινή. Θα κάνουμε «απαγόν».
Μπορεί να μην είναι τίποτε σπουδαίο, αλλά πού ξέρεις; Ίσως μας οδηγήσει και σε άλλες πιο «δυνατές» κινητοποιήσεις.

Ας κάνουμε μια πρόβα «ενοποίησης».

Αυτό.


KΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ

Τετάρτη, 1 Φεβρουάριος 2012
Ώρα από τις 8:00 μ.μ. μέχρι τις 8:30 μ.μ.
Τοποθεσία
ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΠεριγραφή
... ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΕΗ-ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ . ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗΝΥΜΑ.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.
Το "απαγόν" ή σβήσιμο είναι άλλη μία μοναδική μορφή διαμαρτυρίας που χρησιμοποίησαν τον Σεπτέμβριο του 2002 οι αργεντινοί καταναλωτές για να ακυρώσουν τις αυξήσεις στο ρεύμα και σε άλλα κοινωνικά αγαθά κοινής ωφέλειας.Εσβησαν ταυτόχρονα τα φώτα για ένα τέταρτο σε όλη τη χώρα!Τη βύθισαν στο σκοτάδι και ανάγκασαν κυβέρνηση και εταιρείες σε άτακτη υποχώρηση.


6 σχόλια:

Tremens είπε...

Ραντεβού λοιπόν την Τετάρτη όλοι με κεριά αναμέννα και χωρίς την υπέροχη Όρκα τη Δολοφόνο Δημοσιογράφω να κάνει πως κλαίει για τα χαμένα μας ευρώ.

Ειδήσεις τις τελευταίες που είδα προ καιρού ήταν στο Αστέρι όπου εκεί έμαθα ότι ο Ακατονόμαστος ζει (αυτός που κάμει σε σε σε σε σε σε και ομοιάζει με το τέρας του Φρανκεστάιν, μόνο που το τέρας είχε ωραία φωνή αλλά αυτός δεν έχει) και κάλυφθηκα. Και εις άλλα με υγεία.

Πρέπει ωστόσο να σε πληροφορήσω ότι το άσμα που ανέρτησες χτες μου χει κολλήσει και το τραγουδάω χωρίς να το καταλαβαίνω σε άσχετες στιγμές τρομάζοντας αθώους διαβάτες και ανήλικα παιδιά. Βοήθεια

Tremens είπε...

Επίσης να καταθέσω την αγωνία μου για το γεγονός ότι έγραψα Δημοσιογράφω αντί για Δημοσιογράφο και το πήρα χαμπάρι πολύ αργά. Βοήθεια.

dimiscon είπε...

χοχοχοχο! (Αγιοβασιλιάτικο)
Δημοσιογράφω
δημοσιογράφεις
δημοσιογράφει
Δεν κατάλαβα πού είναι το λάθος!
Όταν λες ακατονόμαστος, εννοείς το Δρακουμέλ; Ή δεν κατάλαβα καλά;

Tremens είπε...

Όχι βρε, τον Τσαλίκη, αυτός κάνει σε σε σε σε σε

aderfi_xaderfi είπε...

βρε αγαπη μου μη γρφεις τοσα πολλα σε βαριεται ο αναγνωστης
δες τον mahler75 γραφει μια μαλακια, σχολιαζει παντου χωρις ν;α διαβαζει, η μαλλον διαβαζει ζητα το κειμενο και εχει σουξε

dimiscon είπε...

aderfi-xaderfi : Ευχαριστώ για την παρατήρηση