Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Βαθιές και ώριμες σκέψεις περί πτωχεύσεως.


Στο σημερινό μου γραφτικό, αγαπητοί συνορειβάτες του ελληνικού Γολγοθά, (προτιμώ το Γοργοθάς) θα παραληρήσω, παραθέτοντας σκέψεις μου περί πτωχεύσεως. Αυτό όμως το καταλάβατε ήδη, μια και το αναφέρω στον τίτλο.

Εκεί λοιπόν που καθόμουν και έβλεπα τηλεόραση, ειδήσεις δηλαδή, το μυαλό μου πετάχτηκε στο 2013 σα σήμερα.
Η τηλεόραση με 2-3 εναπομείναντα κανάλια, θα λέει ειδήσεις καθημερινά, όλη την ώρα. Ανακοινώσεις νέων μέτρων, θα γίνονται στο κάθε «ακριβώς» της ώρας, για να μη χάνουμε ανακοίνωση για ανακοίνωση.
Διαφημίσεις θα υπάρχουν βέβαια, αλλά περιορισμένες. Θα διαφημίζονται καρβέλια, μπομπότα και ενεχυροδανειστήρια.
Λόγω έλλειψης χρημάτων, τα πρωινάδικα-μεσημεριανάδικα, απογευματινάδικα, θα έχουν συρρικνωθεί σε μία και μοναδική εκπομπή, διάρκειας τριών τετάρτων της ώρας, στην οποία θα συμμετάσχουν εκ περιτροπής όοολοι οι πρωιναδικομεσημεριαναδικοαπογευματιναδικοαστέρες της ελληνικής σόου μπιζ. Όσοι τουλάχιστον θα μπορούν να πληρώνουν το κατιτίς τους, σα συμμετοχή. Τα θέματά που θα αναλύονται θα είναι του εξής τύπου :
  • Πώς θα μπαλώσετε την κιλότα (σώβρακό) σας, έτσι ώστε να εξιτάρει σεξουαλικά το έτερόν σας ήμισυ.
  • Πώς θα φορέσετε την κουρελιασμένη αγορασμένη προ επταετίας, μπλούζα μπέμπρερυ’ζ, με έξη διαφορετικούς τρόπους, εκμεταλλευόμενοι ΚΑΙ τις νέες τρύπες της.
  • Πώς θα μακιγιαριστείτε με κοκκινόχωμα.
  • Η εμφάνιση της τραγουδίστριας Τέτη Σπαγγέτι (τα επίθετα με βάση το φαγητό, θα είναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΜΕΣΑ στη μόδα) σε εμποροπανήγυρη της Λαμίας, να σαβουρώνει χαλβά "Η Αγαπούλα". Ζωντανά από κάμερα κινητού.
  • Λοιπά (τόσο) ενδιαφέροντα θέματα. 

Σε διαγωνισμούς, θα χαρίζονται σετ ραπτικής (κλωστή-βελόνα-δακτυλήθρα) και σετ λαχανικών (τομάτα-καρότο-αγγούρι).

Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί (3-4 συνολικά) θα εκπέμπουν όλο το εικοσιτετράωρο μουσική κονσέρβα, με διακοπές για ρεπορτάζ από free lance χομπίστες (βλ. απλήρωτους) δημοσιογράφους. Θα υπάρχουν όμως πειρατικοί στα fm αλλά και άλλοι στο internet, από τους οποίους θα ακούμε και καμιά αλήθεια.

Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι καθαρά εγχώριας ετικέτας, μιας και όλες οι παγκοσμίου φήμης φίρμες, θα την έχουν κάνει με άλματα. Έτσι, κάποιοι έξυπνοι, θα έχουν καταφέρει να ανοίξουν καμιά βιοτεχνιούλα και να φτιάχνουν κανα μπλουζάκι κανα παπουτσάκι κανα παντελονάκι, τα οποία θα πωλούνται για μερικές δραχμές. Όποιος έχει, παίρνει.

Επίσης, όποιος έχει αρτοποιείο, θα είναι το πλέον σεβάσμιο πρόσωπο της γειτονιάς. Θα έχει ακόμα και αυτοκίνητο ΙΧ που λέγαμε και παλιά.

Κάποιοι από εμάς, θα θυμηθούμε το ξεχασμένο κτηματάκι στο χωριό, στο οποίο θα σπείρουμε, ό, τι χωράει και τρώγεται. Κάποιοι από εμάς, θα μείνουμε και κοντά στο κτηματάκι και θα βολέψουμε τη ζωή μας στο χωριό.

Το internet θα φτάνει φτηνό μέχρι το χωριουδάκι μας, αλλά θα χωλαίνει σε ασφάλεια. Δεν είσαι δηλαδή ασφαλής όσο σερφάρεις στο internet, γιατί με όλες τις άκτες μπάφτες κλπ θα κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή να συλληφθείς ως κλέφτης, μαφιόζος, τρομοκράτης, παιδεραστής, γερεραστής, ή ό,τι άλλο σκεφτεί ο καθείς.

Η ασφάλειά μας θα είναι δεδομένη. Θα μπορούμε να φυλάμε αποτελεσματικά μόνοι μας τα υπάρχοντά μας. Έτσι η αστυνομία θα είναι ασφαλής από περιπολίες και άλλα ασημαντάκια και θα μπορεί να κάνει απερίσπαστη το έργο της, που μόνο εκείνη ξέρει ποιο είναι.

Το Ελληνικό Δημόσιο θα συνεχίζει το έργο του.

Οι Έλληνες πολιτικοί, επίσης.

Μερικές αξίες είναι σταθερές στο χρόνο.

Παραλήρημα τέλος. Απόψε είναι και "Jeudi sautee" (Τσικνοπέμπτη), που λέει και η γυναίκα μου και πάω να τσικνίσω.



1 σχόλιο:

Partali είπε...

Το κείμενο σου με την πείνα που μας περιμένει, κάνει τρελή αντίθεση με τα σουβλιστά που μου ανοίξαν την όρεξη βραδιάτικα!