Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Μήπως σας περισσεύει λίγο καλώδιο;

Είναι δυο μήνες τώρα, που προσπαθώ θα βάλω internet στο εξοχικό μου.
Πώς γίνεται; είναι απλό : Έχω πάρει ένα μεγάααααααλο καλώδιο, που θα ξεκινάει από το σπίτι μου και θα διασχίζει την Εθνική οδό, θα περνάει από αγροτικούς δρόμους, χωματόδρομους, θα βυθίζεται σε θάλασσες και θα σκαρφαλώνει σε βουνά. 
Θα περνάει κάτω από την καλύβα του μπαρμπα-Πέτρου, πίσω από τις Συκιές της Παύλαινας, πάνω από το σταύλο της μπάμπως της Θοδωρούλας, του συχωρεμένου του Θανάση, που λένε πως τον φαρμάκωσε με παραθείο, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να αποδείξει κανείς, τίποτε. 
Θα πρακάμπτει την εκκλησία της Παπαντής, ενώ θα μπορούσε να περνάει μέσα από το ιερό, για να πάρει και την ευλογία του παπα Μάκη και θα φτάνει εναερίως, κοντά στο σπίτι μου, ακουμπώντας απαλά, πάνω σε ξύλινους στύλους, πελεκημένους από ομάδα εθελοντών Βέλγων προσκόπων. 
Τέλος, θα στρίβει ύπουλα, παράλληλα με την ταβέρνα της κυρά Θεανώς, με κίνδυνο να πνίξει την ταβερνιάρα, ή να το πνίξει η ίδια (πιθανότερο βρίσκω το δεύτερο). Αυτό θα είναι και το πιο επικίνδυνο κομμάτι της διαδρομής... Ε βουαλά! Έξω απ' την πόρτα μου!
Θα μου πείτε : "Καλά, αυτόν τον απλό τρόπο βρήκες;" Μάλιστα! Αυτός είναι ο πιο απλός τρόπος. Γιατί αν πάρεις τον ΟΤΕ, που είναι ο μόνος πάροχος της περιοχής, και κάνεις έξι φορές αιτήσεις τηλεφωνικά και τρεις μέσω internet, δεν θα πάρεις ΚΑΜΙΑ απάντηση! Κι ας έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από την πρώτη σου προσπάθεια. Άσε που σε διαβεβαιώνουν πως την Τετάρτη το απόγευμα πέντε με επτά, θα πάρεις τον εξοπλισμό στο χώρο σου. "Ααβάδιστα", όπως λένε και οι ροζ αγγελίες. 
Τζάμπα καθόμουν Τεταρτιάτικο στο σπίτι και έβαζα τραγούδια DISCO  στο pc:

Α Α Α Α στέγινγκ αλάιβ. Στέγινγκ αλάιβ.

Τσουνάι ιζ μαι νάιτ. Τσουνάι-τσου-τσου- τσουνάι... και λοιπά αγγλικά.

Κανείς δεν πέρασε, μόνο η Μαργαρίτα για τα κοινόχρηστα. 50 Ευρώ καλοκαιρίατικο. Το χειμώνα πόσα θα δίνω; 500; Α στα διάλα και με διέκοψε, που χόρευα Τραβόλτα και μου χάλασε το κέφι...

Στις απέλπιδες δε, προσπάθειές μου να μάθω "ποιο" είναι το πρόβλημα, δεν έχω πάρει καμία απάντηση, πέραν του ότι είναι "συστημικό". Να θυμηθώ, την επόμενη φορά που κάποιος προϊστάμενος στη δουλειά, μου ζητήσει να κάνω κάτι και βαριέμαι, ή δεν ξέρω πώς γίνεται, να απαντήσω : "Δεν γίνεται, λόγω συστημικού προβλήματος".
Πάντως, οφείλω να πω, πως πάντα διαβιβάζεται το παράπονό μου στην κατάλληλη (;) υπηρεσία, η οποία θα με πάρει τηλέφωνο την επόμενη εργάσιμη. Κι επειδή όπως φαίνεται, για τον ΟΤΕ δεν έχει φτάσει ακόμα η επόμενη εργάσιμη, η εν λόγω υπηρεσία δεν με έχει και πάρει τηλέφωνο! Φυσικό.
Αφού λοιπόν, ποτέ δεν έμαθα τι φταίει που δεν μου έρχεται το internet, αποφάσισα να το βάλω μόνος μου. Έτσι και πιο γρήγορα θα το έχω και θα καταφέρω να έχω ένα μοναδικό λογαριασμό για το σπίτι και το εξοχικό μου! Δεν είναι καταπληκτικό; Όλα σε ένα! 
Σας έφαγα με τη νέα προσφορά μου, παλιοεταιρείες της τηλεφωνίας!

13 σχόλια:

Nasia είπε...

εξοχικό και ιντερνετ;;;
εδω ο ΟΤΕ μεριμνεί για σένα ,να σε αποτοξινώσει ,να απολαύσεις τη φύση ,να ξεθολώσουν τα ματάκια σου απο την οθόνη του υπολογιστή και πιο είναι το ευχαριστώ σου;;;;του τα ψέλνεις κιόλας!!!!!
άσε τα καλώδια στη θέση τουςκαι ή πάρε τα βουνά ή τις παραλίες ανάλογα με το που βρίσκεσαι....
καλή ξεκούραση!!!!!!!!

Unknown είπε...

Κι εγώ το ίδιο με τη Νάσια σκεφτόμουν! Κάνε τις διακοπές σου και όταν γυρίσεις με το καλό πάλι εδώ θα είμαστε :)

serenata είπε...

Κορίτσια μην το λέτε αυτό!
Εγώ αν δεν είχα βιβλία και ιντερνετ θα έκοβα φλέβες τώρα.

Καλά εσύ που είσαι και είναι τόσο δύσκολο;
Ελα να με πάρεις όπως είπες, να έχουμε το στικάκι μου και το lap top (WOW), τώρα που έχω γίνει φοβερή!

Φιλιά:)

Ανώνυμος είπε...

Αμα εχεις και εξοχικο, μη μιλας καθολου! Αλλοι δεν εχουν ουτε καν αυτο και αναγκαζονται να πλεεεερωνουν ενα σωρο λεφτα σε βρωμικα ξενοδοχεια για να παρουν τον αγερα τους!!!!!

Παρε τα καλωδιά σου και σα καλος μαστορας κανε το γυρω της Ελλάδας και φέρε το ιντερνετ στο χωρο σου....αβαδιστα.....

:ΡΡΡ

dimiscon είπε...

@Nasia : Από την πολλή μέριμνα του ΟΤΕ, έχω καεί πολλάκις. Αλλά δε βαριέσαι... Θα φροντίσω να ξεκουραστώ. Έχεις δίκιο. Ας πάει και το παλιοκαλώδιο!
@Koueen : Δε χανόμαστε! Ανεξαρτήτως γεωγραφίας!
@Serenata : Ένα ίντερνετ κι ένα βιβλίο,πάντα χρειάζονται! Δια παν ενδεχόμενον... Όσο για το στικάκι... σωστά τα λες. Μέσω αυτού επικοινωνώ τώρα.
@Coula: Ευτυχώς, έχω εξοχικό και αφήνω και το γιο μου όλο το καλοκαίρι να λυσσάει με τα ποδήλατα και τα βατραχοπέδιλα (εναλλάξ).

Tremens είπε...

Αχ, αυτός ο ΟΤΕς, 3 μήνες περίμενα να μου βάλουν τηλέφωνο γιατί δεν έβρισκαν λέει το σπίτι. Στην Αθήνα, μη φανταστείς. κι έπαιρνα και τους έδινα ακριβή στοιχεία αλλά δεν το βρίσκανε με τίποτα. Δεν υπάρχει η διευθυνση μου έλεγαν. Τελικά ήρθε στην ίδια διεύθυνση ένας του ΟΤΕ να βάλει τηλέφωνο σε αλλουνού το διαμέρισμα και χτύπησε κατά λάθος σε μένα, του εξήγησα την κατάσταση και μου είπε θα μεριμνήσει εκείνος. Σε 3 μέρες είχα τηλέφωνο. να ναι καλά ο άνθρωπος όπου κι αν είναι.

xristin είπε...

Εγώ με το στικάκι μου κάνω θαύματα στο εξοχικό μου!
Την καταβρήκα!
Το μόνο πρόβλημα είναι η αδυναμία επικοινωνίας μέσω Skype,αλλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας!

Vicki Kolovou είπε...

Θα περάσω με δήθεν αδιαφορία αυτό το 50ρικο σε κοινόχρηστα (τι στο καλό γίνεται σε αυτή την πολυκατοικία?!) και θα σου πω το εξής: δεν αξίζει να ρίξεις καλώδιο... η κα.Θεανώ θα απλώνει τις πετσέτες της ταβέρνας και ο Παπάς φυτεύει ειδικά χορταράκια έξω από την εκκλησιά και κινδυνεύεις να στο τσαπίσει το καλώδιο.
Προτείνω να πας στο 3G δίκτυο και να είσαι ανεξάρτητος. Κάτι έμαθα για 30GB τον μήνα με 25 ευρουλάκια (τα μισά των κονοχρήστων) που θα σου επιτρέψει να βλέπεις και πολλά βίντεα (μιούζικ, τσόντες, γιουυύ νόου...). Αν πάρεις και το mobile modem θα μπορείς να συνδέεσαι και με το λαπιτόπι σου και με το τάμπλετ σου και και και...

dimiscon είπε...

@tremens: Του 'χω κι άλλα του ΟΤΕ για τη γούνα του, αλλά από ότι βλέπω δεν είμαι ο μόνος. Το σπίτι σου είναι Τριγώνου των Βερμούδων 28 και Ζώνης του Λυκόφωτος 65 γωνία, γι'αυτό μια εμφανίζεται και μια χάνεται. Δε φταίει ο ΟΤΕ!
@Vicki : Σε καίει το κοινόχρηστο, γι'αυτό το σχολιάζεις, ε; Τα 30gb θα μου τα εξηγήσεις καταλλήλως, πάνω από ένα κουβά γιαούρτι παγωτό στην Καπνικαρέας! Το δικό μου με απ' όλα! Σοκολάτα, φραγκοστάφυλλα, μαρμελάδα πορτοκάλι, αεροπλάνο, πύραυλο! Είμαι διαθέσιμος όλα τα απογεύματα.

dimiscon είπε...

@xristin : Κάτσε τώρα, το Βικάκι θα μας πει για τα 30 gb μήπως πιάσουμε και σκάιπ, γιατί έχω και ξενιτεμένους στη Σουηδική Αραβία...

Μαίρη (Ginger) είπε...

Κλασσικος δημιουργηκότατος Ελληνας. Πολύ σωστή η λύση αν και φοβάμαι πως τόσο καλώδιο θα σου στοιχίσει κομματάκι άσε που κινδυνεύεις να στο μασουλήσουν όλα τα πτηνα, ερπετά, θαλασσινά και η κυρ Απαυτούλα που θα το πνίξει. ΑΚου θα το πνιξει.....! Ο σκοπός αγιαζει τα μέσα και σκοπός είναι να σε έχουμε κοντά μας. Τελικά στα σκαριά το έχεις το πρότζεκτ ή του έδωσες σάρκα και οστά ..εεεεε καλώδιο εννοούσα.....?

dimiscon είπε...

Mary-Ginger: περιμένω, μήπως βρεθεί καμιά άκρη. Αλλιώς θα πάω στη Ζίμενς(!) που ξέρει από καλώδια και περιτυλίξεις, για να αγοράσω! Όσον αφορά το θέμα της τιμής, δεν μου πέρασε από το μυαλό, γιατί είμαι υπεράνω χρημάτων. (όταν δεν έχεις φράγκο, αυτό λες). Πάντως, με το παντοδύναμό μου στικάκι, θα έχουμε σίγουρη επαφή!

Μαίρη (Ginger) είπε...

Εεεε κοίτα αν είναι γιά να πας στη Ζήμενς που έχουμε και τα μέσα, πέρνα μια βόλτη απ'τη Βουλή πρώτα, λάδωσε βολευτή προκαταβολικά και να δεις για πότε θα γίνει η δουλειά σου. Φιλια και να περνας καλα, αφου εχεις στικακι ολα καλα, κοντα θα σ' εχουμε