Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Η Αναγέννησις

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί:
Στο σημερινό γραφτικό μου, θα σας αναλύσω πώς μπορούμε επιτέλους να αναγεννηθούμε ως Κράτος, ως Έθνος, ως προσωπικότητες και όστις θέλει ο καθείς!
Δε θέλω τα εύσημα, μη με αποθεώνετε, είμαι και σεμνός!
Άλλος μου έδωσε την ιδέα. Ένα πολύ σοβαρό και σημαίνον πρόσωπο, «πολύ μέσα στα πράγματα». Ο Αντώνης Σαμαράς! Ω Ναι, ναι, ναι ! και πάλι ναι. Πώς λέμε αλί και τρις αλί ; Έτσι.
Κλέβοντας  λοιπόν την καινοτόμα ιδέα του Αντωνίου και γενικεύοντας την, σκέφτηκα το εξής με το μερικώς διεστραμμένο μυαλό μου:
Εάν έχεις ένα πολυεργαλείο στα χέρια σου, ένα σουγιά-κατσαβίδι-φακό-πένσα-οδοντογλυφίδα-τσατσάρα-προφυλακτικό-σερβιέτα-τσιμπιδακιγιαταφρύδια, είναι αμαρτία να χρησιμοποιείς όλη την ώρα το τσιμπιδακιγιαταφρύδια και μόνο. Και φρύδια δε θα μείνουν και το προφυλακτικό θα πάει τσάμπα. Χρησιμοποίησε το πολυεργαλείο με όλη του την γκάμα.
Δηλαδής: Παίρνομε  ένα νοσοκομείο. Δύο. Τρία να σου πω εγώ, να μου πεις τέσσερα, να τα βρούμε κάπου στη μέση,  να τα πάρουμε όλα, να τα κλείσουμε. Τελεία. Νοσοκομεία νο! Μετά απολύουμε τους εργαζομένους σε αυτά και τους ασθενείς σε αυτά και τους επισκέπτες  τους αφήνουμε εκεί, θα καταλάβουν σιγά σιγά και θα φύγουν. Επισκέπτες είναι. Ούτως ή άλλως, τι να κάνει σε ένα νοσοκομείο; Αφού δεν λειτουργεί επαρκώς.
Κατόπιν λαμβάνουμε μερικά υποκαταστήματα του ΙΚΑΕΟΠΥΥ. Τα βουτάμε και τα κλείνουμε κι αυτά. Όχι για πάντα. Μέχρι το τέλος Αυγούστου, βρε κουτά. Αμέσως να μου χαλάσετε το όνειρο. Αφού σας λέω, πρόκειται για παγκόσμια καινοτομία.
Μετά, περνάμε στους Δήμους.  Κλείστε τα Δημαρχεία και ξανανοίξτε τα με το καλό τον Αύγουστο. Να κάνουν και καν’ α ξέγνοιαστο μπάνιο οι απολυμένοι.
Τα υπουργεία που υπολειτουργούν και έχουν τόσα προβλήματα. Τα κλείνουμε. Όλα. Για μπάνιο  και επιστροφή τον Σεπτέμβρη. Ανανεωμένοι, μαυρισμένοι, απολυμένοι…
Κι έτσι, βήμα-βήμα υπηρεσία-υπηρεσία, σχολείο-σχολείο, θα κλείσουν όλα! Αυτό το σχολείο-σχολείο, εγώ το είπα, εγώ το ξέχασα. Μην το πείτε στο γιο μου!!!!
Καθόλου προβλήματα. Κλείσαμε και σας περιμένουμε. Ελάτε από Σεπτέμβρη, (τέλος Αυγούστου είπε ο πανέξυπνος Κεδίκογλου, να βάλω κι εγώ μια βδομαδούλα εξτραδάκι).
Αύριο πρωί-πρωί θα πάω στον Αντωνάκη και θα του τα πω. Χαρτί και καλαμάρι. Και τα κέρδη μισά-μισά. Αλλιώς, θα του κάνω μήνυση, γιατί έχω καταθέσει και την πατέντα.
«Βλάκας με πατέντα», άκουσα την κυρία στη μισοκατεστραμμένη υπηρεσία του Υπουργείου εμπορίου, όπου πήγα για το copyright. «Θα δεις! Θα δείτε όλοι σας!» είπα μέσα από τα δόντια μου. «Εγώ θα σας κλείσω. Μέσω εμού θα αναγεννηθείτε!»
Βγήκα στο δρόμο. Μπροστά μου πέρασε κατεβαίνοντας την Ακαδημίας από τη Βουλή ορμώμενο, ένα μαύρο πουλί με φωτιά στον ποπό!

Πότε κλείνει η Βουλή για καλοκαίρι;

5 σχόλια:

Nasia είπε...

Ζαχαρίτσα θα την περνάμε τα καλοκαίρια δηλαδή!
τέλεια ιδέα!

Tremens είπε...

Εξαιρετικό, να κλείσουμε και τον ιδιωτικό τομέα - εκτός απ τα μπαρς και τις ταβέρνες να διακοπάρουμε όλοι παρέα και από Σεπτέμβρη έχει ο Θεός!!!

dimiscon είπε...

Βρε Νάσια, ξέρεις τι ζάχαρη την περνάνε οι απολυμένοι; Ζούπερ!
Ναι, tremens, στα μπαρς και στις ταβέρνες. Μεροκάματο!

Ανώνυμος είπε...

έτσι όπως το πάνε θα καθόμαστε όλο το χρόνο..αφού οι δουλειές βουλιάζουν...
επομενως θα πιάσουν τον στόχο τους να τα κλείσουν όλα...να σαι καλα

xristin είπε...

Αφού τα κλείνεις που τα κλείνεις όλα με το εμπνευσμένο σχέδιο σου,μην ξεχάσει να κλείσεις και την πόρτα φεύγοντας!
Α και μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου και τον….Σαμαρά!
Πλάκα κάνω βεβαίως,βεβαίως!
Το σχέδιο είναι πράγματι εμπνευσμένο και καλά κάνεις και ζητάς το μερίδιο από την δόξα και από τα κέρδη.
Να είσαι καλά.