Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Το Εκατομμύριο και το Γουρούνι

Κάθε μέρα που περνάει, βρίσκουμε και           κάτι επουσιώδες για να ασχοληθούμε -   απασχοληθούμε  -  αποπροσανατολιστούμε.

Εδώ και δυο μέρες, βρήκαμε το βουλευτή, που έβγαλε το εκατομμυριάκι του στο εξωτερικό, για να μην του το φάει η Μαρμάγκα.
Κανείς όμως δεν ασχολείται με το αν το εκατομμυριάκι περιήλθε νομίμως ή μη, στην περιουσία του εν λόγω Αγνώστου Βουλευτού.
Γιατί αν το κατείχε νομίμως, με γεια του με χαρά του που το ξενίτεψε. Ο πρώτος ή ο τελευταίος ήταν που το έκανε; Μόλις ξεκίνησε το μεγάλο πανηγύρι, όλοι όσοι είχαν λεφτά, βουλευτές και μη, ας μη γελιόμαστε, τα φυγάδευσαν. Άσχετα με το αν έδωσαν άλλη μια, στην ήδη ετοιμόρροπη πατρίδα τους.
Να μη βγαίνουν λοιπόν οι συνάδελφοί του να λένε (βρήκανε αποδιοπομπαίο τράγο), «πείτε όνομα, πείτε όνομα» γιατί πάνω κάτω τα ίδια έκαναν όλοι τους
Αντιθέτως, να ρωτήσουν πού τα βρήκε κι αυτός και οι όμοιοί του και τα μάζεψαν και τα έστειλαν κι έξω. Αυτή είναι η σωστή ερώτηση.

Αλλά σε αυτό το σημείο, πέφτει σιωπή και κουρτίνα μαύρη.

Σιωπή πέφτει και στο σημείο που το χοντρό, αχαλίνωτο, αμετροεπές, ανορίωτο γουρούνι της πολιτικής μας φαρσοκωμωδίας, τολμάει αναιδέστατα  και λέει, σε τρομερές γαλλικούρες, πως θα προτιμούσε να μην έχει η Ελλάδα την εθνική της κυριαρχία.
Κι εγώ θα προτιμούσα την Ελλάδα χωρίς γουρούνια, αλλά δε γίνεται. Είναι δεδομένα μερικά πράγματα. Όπως η με αίμα αποκτηθείσα εθνική κυριαρχία και τα γουρούνια (και συγγνώμη που τα βάζω και τα δύο στην ίδια πρόταση).

Κι εμείς, αντί να βγούμε και να ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ την παραίτησή του, κοιτάμε σα να βλέπουμε ριάλιτι.

Σε καμία άλλη κοινωνία, δεν θα τολμούσε κάποιος με τέτοιο πολιτικό αξίωμα, να ξεστομίσει  κάτι τέτοιο, χωρίς να τιμωρηθεί ή να νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο.

Λυπάμαι για λογαριασμό μας. Που μαζέψαμε όλο αυτό το εμετικό συνονθύλευμα πάνω από τα κεφάλια μας, να ξερνάει πάνω μας όλο αυτόν τον οχετό, για όλα αυτά τα χρόνια.

Αν είχαμε μια επιχείρηση, δεν θα τους προσλαμβάναμε ούτε για συνεργείο καθαρισμού (και ξανά συγγνώμη για το ατυχές παράδειγμα). Ως Κράτος όμως, τους έχουμε προσλάβει για να μας κάνουν κουμάντο, να μας βρίζουν και να μας προσβάλλουν και μάλιστα με ακριβό μισθό.

Λυπάμαι. 

9 σχόλια:

Tremens είπε...

Μην υβρίζετε τα γουρουνάκια αγαπητέ, ο συγκεκριμένος βολευτής δεν ανήκει στο ζωικό βασίλειο αλλά στην συνομοταξία της τερατώδους αμοιβάδας, ένα μεταλλαγμένο ον που δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

ΖΕΡΒΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ είπε...

Συμφωνώ κι εγώ μαζί σου! Έτσι ακριβώς είναι! Βγάζουν ένα σωρό λεφτά και κανένας δεν ρωτάει από που τα βρήκαν αυτά τα λεφτά. Το αίμα του Έλληνα πολίτη είναι..... Άντε τώρα να μην πω......
Καλό βράδυ να έχεις!!!!

Δημήτρης Τερζής είπε...

Ήμουν που ήμουν διαολεμένος, αγαπητέ με στείλατε και σεις. Στο διάβολο οι πολιτικοί και ακόμα παραπέρα! Τα σέβη και τα φιλιά μου :)

Unknown είπε...

Κι εγώ αυτό σκέφτηκα όταν άκουσα την είδηση. Πού στο καλό βρήκε 1 ολόκληρο εκατομμύριο; Εγώ γιατί δεν έχω βρει ποτέ;;;

kariatida62 είπε...

M'αρέσει που συζητούν για αυτόν που έχει βγάλει ένα εκατομμύριο στην Ελβετία και όχι κάποιον άλλον που έχει εκατό εκατομμύρια!
Σε σχετικη ερώτηση που έγινε στον Σόιμπλε που κάνει όπως είπε προσπάθειες να μη χάσει την υπομονή του με τους Ελληνες, έσπευσε να διευκρινίσει πως είναι πολύ δύσκολο να εντοπισθούν σε μια ελεύθερη αγορά οι καταθέσεις των πολιτών....Χαχαχαχαχα! Να μη φροντίσει και για τους "Ελληνες" κουκουλοφόρους συνεργάτες του?

Unknown είπε...

με πιάνει κατάθλιψη μεγάλη με αυτή τη χώρα που γεννήθηκα.

dimiscon είπε...

tremens : Πράγματι. Κατευθείαν από το Κάμβριο.
stavroulazerva : Το αίμα. Που μας πίνουν με το μπουρί της σόμπας.
Ρειμόντ Αρμάντ Με Μαγιό : Επαυξάνω. (Μεταξύ μας: και λίγος διαολισμός, δεν βλάπτει).
Koueen : Κάτω από το στρώμα έψαξες; είναι φοβερό το τι μπορεί να βρει κάποιος, στα πιο απίθανα σημεία του σπιτιού! (και δεκάευρω, σου λέει, έχει βρεθεί).
kariatida62 : Είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι καταθέσεις των πολιτών, γιατί αυτοί που κάνουν τους ελέγχους, έχουν τα πιο πολλά να κρύψουν. Επιλέγουν επίσης να κρύψουν ΚΑΙ τα πρόσωπά τους.(...την κουκούλα.
Jinxie : Μη λες αυτή τη λέξη! (κατάθλιψη). Αυτό πρέπει να πολεμήσουμε, πάν'απ'όλα! Έρχεται και η Άνοιξη ξανά! Να μας βρει με κουράγιο.

Leviathan είπε...

Δε ξέρω, μάλλον κάτι μας έχουν κάνει και κοιμόμαστε όρθιοι...και 1 εκατομμύριο...μιλάμε για ψιλά....έλεος....κατά τα άλλα από μας όλο κόβουν και κόβουν...

καλή σαρακοστή!

dimiscon είπε...

Leviathan : Θα ξυπνήσουμε, όμως. Τι λες;